Opruimen weesfietsen en fietswrakken

Heb jij het vermoeden dat er een fietswrak of weesfiets in je straat staat? Dan kun je een melding doen via de app Reppido onder categorie: Overlast subcategorie: Fietsen: Weesfietsen en Fietswrakken.

Weesfietsen

Weesfietsen zijn fietsen die in de openbare ruimte staan, maar waar lange tijd geen gebruik van wordt gemaakt. De eigenaar van een weesfiets is onbekend. Gemeente Bladel zorgt ervoor dat weesfietsen in de gemeente worden opgeruimd zodat er plek vrijkomt voor andere fietsen. Daarom controleren we periodiek welke fietsen niet worden gebruikt.

Wanneer ruimen wij weesfietsen op?

Fietsen die langer dan twee weken ongebruikt in de openbare ruimte staan, op een plek waar dit niet is toegestaan, krijgen een geel label. Dit label dient als constatering om aan te geven dat er een overtreding wordt begaan. Wanneer dit label na twee weken nog altijd aan de fiets hangt, wordt dit vervangen door een rood label met daarop een beschikking. Wanneer ook dit label na twee weken nog aan de fiets hangt, wordt de fiets opgeruimd door de gemeente.

Waar kan ik mijn opgeruimde fiets terugvinden?

De weesfiets brengen we naar het gemeentelijk fietsdepot (Planetenlaan 1 te Hapert). De fiets wordt hier gedurende 13 weken opgeslagen. Op de pagina ‘opgeruimde weesfietsen en fietswrakken’ van deze website kun je de foto’s van de opgeruimde fietsen vinden. Wil je jouw fiets komen ophalen? Neem dan contact op met de gemeente via 06-21389917. Bellen kan van maandag tot en met donderdag van 9.00-16.00 uur.

Let op! Bij het ophalen van de fiets dien je met een aankoopbewijs of fietssleutel aan te kunnen tonen dat de fiets van jou is.


Fietswrakken

Een fietswrak is een fiets die zoveel gebreken heeft of onderdelen mist dat hij als onbruikbaar kan worden beschouwd. Gemeente Bladel verwijdert fietswrakken binnen de gehele gemeente.

 

Aangewezen locaties

Weesfietsen

Weesfietsen mogen op aangewezen locaties weggehaald worden. Deze locaties zijn:

  1. Blauwe zone in het centrum van Bladel
  2. Busstation in Bladel
  3. Blauwe zone in het centrum van Hapert (zodra deze zonering is ingesteld)
  4. Bushalte Oude Provincialeweg in Hapert
  5. Bushalte Abdijstraat in Hapert

Fietswrakken

Fietswrakken mogen overal in de gemeente worden weggehaald.


Bezwaar

Als je het niet eens bent met een door de gemeente genomen besluit, kun je hier binnen zes weken schriftelijk bezwaar tegen maken. Op deze pagina lees je hoe je dit kunt doen.