• Meer biodiversiteit op erven in Bladel

    ErvenPlus 4.0 is een project van Brabants Landschap, Orbis, Brabantse gemeenten en lokale natuurverenigingen. Het project zorgt voor verbetering van het leefgebied van erfbewonende soorten zoals zwaluw, mus, uil en vleermuis.

  • Inwoners denken mee over groei van gemeente(n) en regio

    Op 21 mei werd in Bladel een reeks van Toekomstdialoog-avonden afgesloten over de groei van onze regio en de afzonderlijke gemeenten. Dat Reusel-De Mierden, Eersel, Bladel en Bergeijk moeten groeien is al voelbaar. Hoe die Kempengemeenten, die onderdeel zijn van de Brainportregio in Zuidoost-Brabant, gaan groeien is nog niet bekend.

  • Denk jij mee over de naam van het nieuwe gemeenschapscentrum in Bladel?

    Zaterdag 8 juni stelde het nieuwe gemeenschapscentrum in Bladel de deuren open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw. Inwoners konden een kijkje achter de schermen nemen en met eigen ogen zien hoe de bouw ervoor staat.

  • Het Mobiel Scheidingsstation gaat officieel van start!

    Afgelopen donderdag is er in Eersel een persmoment georganiseerd voor de officiële opening van het Mobiel Scheidingsstation. Wethouder Fons d'Haens was namens gemeente Bladel aanwezig.

  • Gemeentelijke onderscheidingen voor Bart Alemans en Marlies Buijtels

    Wethouder Hanneke van Dongen-Hermans reikte zondag 9 juni, tijdens de afscheidsreceptie van Bart Alemans en Marlies Buijtels, namens burgemeester Maurits van den Bosch, twee Gemeentelijke onderscheidingen uit.

  • Extreem veel regen geeft wateroverlast

    Niet eerder viel er zo lang, in zo’n 8 maanden, zo veel regen in Noord-Brabant. In het Dommelgebied viel 65% tot 90% meer regen dan normaal van 1 oktober tot 1 juni.